vrijdag 4 april 2014

Moeite met de nieuwe UAV 2012? Download de app!


Moeite met de nieuwe UAV 2012? Download de app!


nb_uav_appDe UAV gelden als de norm bij bouw en de grond-, weg- en waterbouwprojecten. Jaarlijks wordt er met deze voorwaarden jaarlijks zo’n 50 miljard euro bouwomzet vastgelegd. Reden genoeg om die UAV goed te kennen. Moeilijk? Niet met de UAV 2012 app.
De ‘Besluit vaststelling Uniforme administratieve voorwaarden voor de uitvoering van werken en van technische installatiewerken 2012’ (UAV 2012) zijn de meest gebruikte algemene voorwaarden in de GWW en de woning- en utiliteitsbouw. En daarmee is het – zoals u ook in het artikel op onze website kon lezen ‘voor iedere professional die op enige wijze werkzaam is in de bouw van belang zich bewust te zijn van de wijzigingen van de UAV’. Maar hoe dan? Uit het hoofd leren is simpelweg niet te doen en ter plekke googlen naar de juiste paragraaf en lid is op z’n zachtst gezegd tijdverslindend en onhandig. Zeker als u midden in een vergadering zit en snel de informatie wilt hebben. De handige UAV 2012 app van Schrader Advocaat biedt uitkomst.

UAV 2012 app voor iPad, iPhone en Android

Guido Leenders, directeur van Invantive BV, wees ons op de nieuwe en gratis UAV 2012 app. In zijn blog schrijft Leenders: “Met de UAV 2012 App kunt u snel informatie vinden en gemakkelijk door de verschillende hoofdstukken navigeren. Sterker nog, de inhoudsopgave van de UAV 2012 vormt de basis van de app. Doordat de inhoudsopgave klikbaar is, is het ook een menu. Hierdoor kunt u snel naar een bepaald UAV 2012 hoofdstuk navigeren… Naast het navigeren, kunt u ook gericht zoeken. Door op het zoekicoontje te klikken kunt u zoektermen invoeren waarna relevante teksten getoond worden…Ik zou zeggen: probeert u het uit en doet u er uw voordeel mee.”
De applicatie is ontwikkeld voor iPhone, iPad en Android en is gratis te downloaden via de iTunes store en Google Play of via de website schrader.nl

Bronnen