dinsdag 4 juni 2013

Samenwerken en duurzaam: kansen voor de bouw

Op maandag 3 juni waren wij aanwezig bij een bijeenkomst in het PEC stadion in Zwolle voor ondernemers in de bouwsector, met als thema “Slim Energie Thuis”. Provincie Overijssel, 24 gemeenten, Bouwend Nederland, Uneto-VNI en Syntens werken nauw samen om tot en met 2015 de ambitieuze doelstelling te realiseren om 10.000 woningen in Overijssel energiezuinig te maken. 

Om deze doelstelling te realiseren heeft de Provincie Overijssel verschillende regelingen in leven geroepen. Onder meer voor particulieren geldt:

1. Woningbezitters kunnen tot 900 euro terug krijgen op energiebesparende maatregelen
2. Een duurzaamheidslening tot 20.000 euro voor onder meer het plaatsen van pelletkachels, zonnepanelen, zonneboliers en sedumdaken.

Daarnaast hebben 25 woningcoöperaties een overeenkomst om de komende jaren de huurwoningen energie zuiniger te maken. Veel gemeenten in Overijssel hebben een energie loket ingericht waar de consument heen kan met vragen.

Wat ons aansprak is, dat er nadrukkelijk een beroep gedaan werd op de uitvoerende bedrijven. De ondernemers in de bouwsector. Het project Slim Energie Thuis gaat namelijk niet alleen maar om beetje “groen”, maar om duurzaamheid en toekomstbestendig maken van de bedrijven. Door andere vormen van samenwerking, nieuwe markten creëren en een andere aanpak wordt werk ontsloten en kansen voor de toekomst gerealiseerd. Uitvoerende bedrijven krijgen ondersteuning van de provincie, syntens en de gemeenten. 

Gedeputeerde Theo Rietkerk van de Provincie Gelderland noemde zelfs een verwachte omzet van 100 miljoen euro. Dit project wordt als pilot gezien voor andere provincies in Nederland. Ook kleinere bedrijven komen in aanmerking. Als er maar samengewerkt wordt. Samenwerken om uiteindelijk te klant tevreden te krijgen, zodat deze , aldus gedeputeerde Theo Rietkerk, “een comfortabele energie rekening krijgt”.

Kortom, een kans voor de bouwondernemers en installateurs in Overijssel! 

Besluit u samen te gaan werken, denk dan wel even aan de onderliggende contracten. Zodat ieders verantwoordelijkheid duidelijk is. Deze contracten kunnen wij voor u opstellen of we kunnen van al opgestelde contacten een korte review doen. Wij beloven dat ook duurzaam te doen! 

Het sfeerverslag in film (3 juni, Zwolle) staat online. Op Vimeo en YouTube.